Samsung Galaxy Z Flip 4

Posted on:

De Samsung Galaxy Z Flip 4 is een krachtig model van Samsung welke in 2022 is verschenen.

De smartphone is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Grijs, blauw, paars en rosé goud zijn de kleuren waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je ook kiezen uit 3 modellen qua opslagcapaciteit. Het goedkoopste model heeft 128 GB aan opslag, het standaard model 256 GB en het duurste model 512 GB.

Dit geheugen is niet uit te breiden met een externe SD-kaart bijvoorbeeld. Het is dus wel belangrijk om een goede keuze te maken qua geheugen. Welk model het beste bij je past is afhankelijk van de hoeveelheid foto’s, video’s en apps die je wilt gaan opslaan uiteraard.

Opklapbaar model
De naam zegt het eigenlijk al, de Samsung Galaxy Z Flip 4 is opklapbaar. Ideaal als je op zoek bent naar een smartphone die gemakkelijk mee te nemen is. Op het moment dat de smartphone is opgeklapt is het niet zo dat deze volledig onbruikbaar is. Aan de voorzijde zit namelijk een schermpje van 1,9 inch. Is de Samsung opgeklapt, dan kun je op dit scherm meldingen en berichten aflezen.

Klap je het toestel weer open, dan is het full hd scherm 6,7 inch groot. Vanwege de grootte van het scherm is het wel lastig om deze met één hand te bedienen, het is goed om daar rekening mee te houden. Als je regelmatig aan het videobellen bent is de mogelijkheid om het toestel in een 90 graden hoek te zetten een interessante. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je je handen vrij hebt tijdens het gesprek.

Accuduur en prestaties
In de Samsung Galaxy Z Flip 4 zit een 3.700 mAh batterij die niet in alle gevallen een hele dag mee gaat. Soms is het noodzakelijk het toestel tussendoor op te laden. Zeker als je zwaardere apps gaat draaien. In dat geval zal de accu wat sneller leegraken. Zware apps kan dit toestel overigens zonder problemen aan.

Er zit namelijk een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 processor ingebouwd en er is 8 GB aan werkgeheugen aanwezig. Verder zijn er twee camera’s aanwezig. De hoofdcamera zit aan de achterkant en is zeer goed te noemen. De camera heeft 12 megapixels, autofocus en optische beeldstabilisatie.

Daarnaast is er ook een single LED flitser aanwezig. Aan de voorkant vind je de 2e camera. Met deze camera kun je bijvoorbeeld een selfie maken. Er is sprake va 10 megapixel en een vast diafragma van 2,5. De camera aan de voorzijde heeft geen beeldstabilisatie helaas. Klaar voor de toekomst met 5G

Wil je graag klaar zijn voor de toekomst? Dan is de Samsung Galaxy Z Flip 4 een prima telefoon. Er is namelijk sprake van 5G ondersteuning. Je kunt dan ook snel internetten en downloaden met dit toestel. Uiteraard is er ook WIFI, bluetooth, NFC en een USB aansluiting aanwezig.

Qua ontgrendelmogelijkheden heb je ook tal van opties. Zo kun je gebruik maken van onder andere de vingerafdruksensor en gezichtsherkenning.
Ga je regelmatig wandelen of hardlopen?
De stappenteller, GPS, sensor en kompas kunnen dan ook goed van pas komen. Deze zijn allemaal aanwezig in dit Samsung model.