Samsung Galaxy Z Fold 4

Posted on:

De Samsung Galaxy Z Fold 4 verscheen in 2022 en is verkrijgbaar in de kleuren beige, grijs/groen en zwart.
Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen uit de opslagcapaciteit.

Wil je het maximale uit je smartphone halen, kies dan voor het 512 GB model. Iets minder budget beschikbaar of heb je niet de behoefte aan zoveel ruimte, dan kun je ook voor de Fold 4 met 256 GB aan opslagruimte gaan.

De Fold 4 heeft de unieke mogelijkheid om opengevouwen te worden. Je kunt hiermee de smartphone omtoveren tot een kleine tablet. In de standaard modus is het scherm 6,2 inch groot. Vouw je hem open, dan vergroot je het scherm tot 7,6 inch. Een ideaal formaat als je bijvoorbeeld naar een serie wilt kijken of aan het werk wil en geen laptop wilt gebruiken.

Drie ingebouwde camera’s
De Samsung Galaxy Z Fold 4 beschikt over maar liefst 3 camera’s, waar je prachtige foto’s mee kunt maken. Zo is er bijvoorbeeld een zoomfunctie aanwezig waarmee je tot 3 maal kunt inzoomen, zonder dat de kwaliteit van het beeld minder wordt. De camera kwaliteit is uitstekend te noemen dankzij 50 megapixels, Phase detection autofocus en optische beeldstabilisatie.

Wil je video’s opnemen in hoge kwaliteit? Ook dat is geen enkel probleem met deze smartphone van Samsung. Video’s worden opgenomen in 8K @ 30 FPS wat zorgt voor haarscherpe beelden. De hoofdcamera heeft natuurlijk de beste papieren, maar ook de 2e en 3e camera zijn van een goede kwaliteit. Deze hebben respectievelijk 12 en 10 megapixel tot hun beschikking.

Wil je de gemaakt foto’s of video’s achteraf bewerken? Daarvoor kun je het toestel uiteraard het beste uitklappen naar tablet modus. Via een apart verkrijgbare S Pen stylus pen kun je de bewerkingen nog gerichter en nauwkeuriger uitvoeren.

Krachtige prestaties
De 4.400 mAh batterij gaat bij normaal gebruik met gemak een dag mee. Gebruik je de smartphone intensief, dan is het noodzakelijk om de batterij tussentijds op te laden. Of je nu een serie wilt kijken of meerdere apps tegelijkertijd wilt openen, met de Fold 4 kan het moeiteloos.

De Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 processor zorgt er in combinatie met het 12 GB werkgeheugen voor dat alles moeiteloos wordt geladen. Met de Fold 4 kun je ook probleemloos 3D games spelen. Qua connectiviteit biedt het model ondersteuning voor zowel 4G als 5G. Verder is er bluetooth 5.2 aanwezig en kun je ook gebruik maken van WIFI en NFC.

Het toestel ontgrendelen kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van gezichtsherkenning, maar als je liever een vingerafdruk wilt gebruiken dan is dat ook geen enkel probleem. Verder is er ook een lichtsensor, kompas en GPS functie aanwezig. Let er bij de aanschaf van dit model op dat je een oplader toevoegt aan je bestelling.

Standaard wordt er geen oplader meegeleverd namelijk. Vanuit Samsung krijg je 2 jaar garantie op deze smartphone. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn binnen deze 2 jaar, dan wordt het probleem door Samsung verholpen.