Beste slimme rookmelders

Posted on:

Heb jij al een slimme rookmelder in huis?

Slimme rookmelders zijn tegenwoordig steeds populairder.
Niet gek, want ze brengen je op de hoogte als er sprake is van een brand. Ook als je niet thuis aanwezig bent weet je binnen de kortste keren dat er iets aan de hand is.

Door middel van een melding op je smartphone wordt je namelijk op de hoogte gebracht. Er zijn verschillende soorten slimme rookmelders. De top 10 slimme rookmelders van 2022 helpt je bij het maken van een keuze voor een specifiek model.

 1. Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
  De nummer één is de Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack. Je krijgt gelijk 3 rookmelders geleverd die je op verschillende plekken in je woning kunt ophangen. De speciale Nest app installeer je eenvoudig op je smartphone of tablet.

  In een noodsituatie zal de app direct een melding geven. Het voordeel van deze slimme rookmelder is dat deze naast rook ook koolmonoxidegas kan detecteren. Verder is de rookmelder volledig geurloos en eenvoudig te bevestigen. Je weet op elk moment of de rookmelder goed werkt.

  Mocht de batterij leeg raken of mocht er sprake zijn van een storing in één van de sensoren, dan krijg je daar een melding van via de app. Zelfs het koppelen van de rookmelders met andere slimme apparaten is mogelijk. Zo kunnen ze met elkaar samenwerken.
 2. Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack
  Op nummer twee vinden we de Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack. Eigenlijk hetzelfde model als de nummer één, alleen krijg je i.p.v. drie rookmelders twee kastjes geleverd.

  Mocht dit voldoende zijn voor je woning, dan is dit de beste keus voor jou. Het is raadzaam om op elke verdieping een rookmelder te installeren. Als er alleen sprake is van een begane grond en een eerste verdieping, dan is de Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack de perfecte keus.

  Zo zorg je ervoor dat op beide verdiepingen het brandgevaar in de gaten wordt gehouden.
 3. Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack
  De voorgaande twee modellen van Nest werkten op batterijen. Vind je dit vervelend, omdat je af en toe de batterijen moet vervangen, kies dan voor de Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack.

  In deze koop krijg je drie rookmelders geleverd die aangesloten dienen te worden op een stopcontact. Het is dus wel noodzakelijk om stopcontacten in de buurt te hebben, want alleen dan zullen de rookmelders kunnen functioneren. Verder zijn de functies gelijk aan de voorgaande twee modellen uit onze top 10.

  Ook de Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack is een zogenaamde combimelder welke zowel koolmonoxidegas als rook kan detecteren. Wel zo veilig natuurlijk!
 4. KlikAanKlikUit ZSDR-850 Rookmelder (3 jaar) 3-pack
  Een ander interessant merk qua rookmelders is KlikAanKlikUit. De ZSDR-850 Rookmelder (3 jaar) 3-pack van dit merk zorgt ervoor dat je 3 verschillende rookmelders kunt installeren.

  Ook deze slimme rookmelders geven je direct een seintje als er rook wordt gedetecteerd. Dit gaat via de zogenaamde Trust app. Ook bij een batterij die bijna leeg is of uitval van een sensor krijg je een melding.

  Zo weet je dus ten allen tijde of de slimme rookmelders nog goed werken. Dit model van KlikAanKlikUit werkt zoals gezegd op batterijen en kan dan ook op elke gewenste plek gebruikt worden. Je hoeft geen stopcontact in de buurt te hebben.
 5. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) Duo Pack (2 jaar)
  De Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) Duo Pack (2 jaar) is een slimme rookmelder die eenvoudig gekoppeld kan worden aan je thermostaat van Toon. Heb je die niet, dan kun je een z-wave basisstation aanschaffen.

  Je kunt vervolgens profiteren van de voordelen en functies van de rookmelders. Zo krijg je direct een melding via de Fibaro app als er sprake is van brandgevaar of bij grote wisselingen in temperatuur.

  Je krijgt 2 rookmelders geleverd, die op eenvoudige wijze aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat bij een noodsituatie beide rookmelders af zullen gaan, ook als de tweede rookmelder op een andere verdieping of andere ruimte aanwezig is.
 6. Netatmo Slimme Rookmelder (10 jaar)
  De Netatmo Slimme Rookmelder (10 jaar) werkt op batterijen, welke ongeveer 10 jaar mee gaan. Snel vervangen van batterijen hoef je dus niet bang voor te zijn.

  Bij een bijna lege batterij krijg je een melding zodat je weet dat ze vervangen moeten worden. De Netatmo app installeer je eenvoudig of je smartphone of tablet. De app brengt je gelijk op de hoogte als er brand wordt detecteert.
 7. Somfy Slimme Rookmelder (5 jaar)
  De slimme rookmelder van Somfy zorgt ervoor dat je via de TaHoma app een melding krijgt als er brandgevaar dreigt. Vanwege de werking op batterijen kun je deze rookmelder op elke gewenste plek gebruiken.

  Wil je in meerdere ruimtes brand kunnen detecteren, koop dan meerdere rookmelders van Somfy en koppel ze eenvoudig. Bij brandgevaar zullen ze allemaal een waarschuwingsgeluid produceren zodat je snel op de hoogte bent van het gevaar.
 8. KlikAanKlikUit ZSDR-850 Rookmelder (3 jaar) 3-pack + Koolmonoxidemelder
  Naast rook wil je natuurlijk ook koolmonoxidegevaar kunnen detecteren. Als je kiest voor de KlikAanKlikUit ZSDR-850 Rookmelder (3 jaar) 3-pack + Koolmonoxidemelder dan krijg je 3 rookmelders geleverd en een speciale koolmonoxidemelder.

  Maximale bescherming, voor een scherpe prijs. Zowel de rookmelders als de koolmonoxidemelder kunnen aan elkaar gekoppeld worden.
 9. Alecto Smartsmoke11
  Niet zoveel budget beschikbaar maar wil je wel gebruik maken van een slimme rookmelder? In dat geval is de Alecto Smartsmoke11 wellicht een interessante rookmelder.

  Ook deze werkt i.c.m. een app en heeft de mogelijkheid om gekoppeld te worden met meerdere rookmelders. De werking op batterijen maakt deze rookmelder zeer flexibel, je kunt hem namelijk op elke gewenste plek plaatsen.
 10. Elro Connects FZ5002R (2 jaar) Duo Pack
  Ben je op zoek naar een bundel met 2 rookmelders voor een scherpe prijs? De Elro Connects FZ5002R (2 jaar) Duo Pack voldoet wellicht aan je wensen. Deze slimme rookmelder werkt i.c.m. de Elro Connects app.

  Een koppeling met het basisstation is hiervoor wel vereist. Niet alleen rook wordt gedetecteerd, maar ook hitte. Mocht je in de toekomst ook watermelders en koolmonoxidemelders willen gebruiken, dan kunnen deze altijd gekoppeld worden aan hetzelfde systeem.

  Zo zorg je voor een veilige woon- of werkomgeving!