OnePlus 10T review

Posted on:

De OnePlus 10T werd gelanceerd in augustus 2022 en is een krachtige smartphone met eindeloze mogelijkheden.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit twee modellen. De OnePlus 10T 128 GB en de OnePlus 10T 256 GB. Het geheugen is niet extern uit te breiden, bedenk dus goed hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Naast de keuze in opslag heb je ook nog de keuzevrijheid qua kleur. Er is een zwart en groen model verschenen. Wat opvallend is aan deze smartphone is de snelle oplaadmogelijkheid.

Normaal gesproken duurt het toch wel snel 1-2 uur voordat een smartphone volledig is opgeladen. Met deze 10T van OnePlus is dit verleden tijd. Via een snelle oplaadfunctie is het toestel binnen slechts 30 minuten volledig opgeladen.

Let er wel op dat je voor het opladen de meegeleverde oplader gebruikt. De hoge capaciteit accu van 4.800 mAh batterij gaat vervolgens weer een hele tijd mee. Hoe lang dat precies is hangt af van het gebruik, maar gemiddeld genomen gaat de accu ongeveer een dag mee.

Groot 6,7 inch scherm

Ben je een liefhebber van smartphones met grote schermen?
In dat geval is dit model geschikt voor jou. Het scherm van 6,7 inch is natuurlijk perfect om video’s af te spelen, foto’s te bekijken of te internetten. Films en series kijken is een geweldige belevenis dankzij het full hd AMOLED scherm.

Je kijkt hierdoor op hoge kwaliteit. Maar ook bij het gebruik van apps werkt het scherm prima. Het beeld ziet er vloeiend uit, dankzij de verversing die maar liefst 120 keer per seconde plaatsvindt.

Razendsnel met talloze mogelijkheden

De Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor zorgt voor snelle prestaties.
Je kunt hierdoor moeiteloos 3D spellen of zware apps gebruiken.

Meerdere apps tegelijkertijd openen is overigens ook geen probleem voor dit toestel. Er zit namelijk 16 GB aan werkgeheugen ingebouwd. Als je kiest voor het model met 256 GB dan hoef je je ook niet zorgen te maken over het opslaggeheugen dat snel volloopt. Genoeg ruimte voor al je video’s, foto’s en apps. Deze video’s en foto’s kun je overigens zelf maken met de OnePlus 10T.

Het toestel beschikt over maar liefst 3 camera’s. De camera aan de achterzijde heeft de beste papieren. De groothoeklens die ook aanwezig is kan perfect gebruikt worden als je een hoog gebouw of landschap op de foto wilt zetten.

Ook autofocus, beeldstabilisatie en een flitser zijn aanwezig. Het maakt dan ook niet veel uit of je de foto met veel zonlicht maakt, of tijdens een de invallende schemer. Met de OnePlus 10T maak je op elk gewenst moment verbluffende foto’s!

Aanwezigheid van sensoren

Op de OnePlus 10T zijn veel sensoren aanwezig.
Zo kun je nooit meer de weg kwijtraken dankzij het kompas en de GPS-sensor.

Verder is er ook een stappenteller aanwezig, welke precies aangeeft hoeveel stappen je vandaag hebt gezet. Handig als je je conditie op pijl wilt houden. Om het toestel te kunnen ontgrendelen zijn er verschillende sensoren ingebouwd. De vingerafdruksensor is aanwezig, maar ook gezichtsherkenning werkt uitstekend d.m.v. de ingebouwde camera.