Breinbrekers kunnen ons goed beetnemen, en dat blijkt al uit hun naam. Wat makkelijk lijkt, kan ineens ingewikkeld worden wanneer je je realiseert dat je je hebt laten misleiden. Stel je voor dat je voor zo’n puzzel staat en al je focus moet gebruiken om de juiste oplossing te vinden. Het is een uitnodiging om je denkvermogen te testen.
Soms besef je plotseling dat iets wat eenvoudig lijkt, veel ingewikkelder is. Wat zou jouw eerste antwoord zijn op zo’n raadsel dat zo onschuldig lijkt? Zou je denken dat het 12 is? Of denk je dat het antwoord toch 1 moet zijn?
Helaas moeten we het idee laten varen dat deze antwoorden juist zijn. Zelfs als het logisch lijkt, is het echte antwoord vaak verrassend. Laten we dan ook onthullen wat het juiste antwoord is en waarom.
Als je in de war bent, is dat heel begrijpelijk. Veel mensen rekenen door de getallen simpelweg op te tellen in de veronderstelling dat elke plus betekent dat ze apart worden bij elkaar opgeteld. Maar als je goed kijkt, zie je dat aan het einde van de tweede regel geen plus staat na de twee enen! Deze kleine observatie verandert de hele berekening. Dat betekent dat het getal elf er twee keer in zit. Omdat het verdeeld is over twee regels, wordt dit vaak over het hoofd gezien.
Het juiste totaal bestaat dus uit twee keer elf, niet alleen maar een aantal losse enen bij elkaar. Als je alles goed optelt, resulteert dit in een eindtotaal van 30. Het is een treffend voorbeeld van hoe iets eenvoudigs een ingewikkelde wending kan nemen en je vertrouwen in je eigen denkvermogen kan ondermijnen.
Begrijp je nu waar je fout ging of ben je een van de gelukkigen die het meteen goed had? Het kan spannend zijn om je vrienden en familie uit te dagen en te kijken wie de puzzel kan oplossen. Misschien zijn zij degenen die direct de logica achter de uitdaging begrijpen en de juiste uitkomst vinden!