Beste robotstofzuiger

Posted on:

Ook zo’n hekel aan stofzuigen?

Met een robotstofzuiger wordt dat verleden tijd. De robot neemt het stofzuigen volledig van je over. Terwijl de robotstofzuiger aan de slag gaat heb jij tijd voor andere dingen!

De afgelopen jaren zijn er steeds meer robotstofzuigers op de markt gekomen. Het kan dan ook best lastig zijn om een model uit te kiezen dat voldoet aan je wensen.

Wij hebben een top 10 beste robotstofzuigers van 2022 voor je samengesteld.
Maak kennis met de beste en populairste modellen van dit jaar en ontdek de voordelen.

 1. iRobot Roomba i7158
  De nummer 1 in onze top 10 is de iRobot Roomba i7158.
  Een robotstofzuiger die volledig vanaf afstand te besturen is. Dit gaat namelijk eenvoudig via een app op je telefoon. Wil je liever Google Home of Amazon Alexa gebruiken voor de besturing, ook dat is geen enkel probleem. De schoonmaakroute wordt systematisch uitgevoerd.

  Het grote voordeel hiervan is dat elk gedeelte van de ruimte die wordt gezogen meegenomen wordt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat er viezigheid achter blijft op bepaalde gedeeltes. De robotstofzuiger onthoudt waar hij voor het laatst is gebleven. Stel dat je een lege accu hebt en deze is weer opgeladen, dan zal de stofzuiger naar de laatst gebleven plek toe gaan om vervolgens het stofzuigen te hervatten.
 2. Blaupunkt Bluebot Xtreme
  De Blaupunkt Bluebot Xtreme werkt met een schoonmaakschema die je volledig zelf kunt programmeren.
  Aan de hand van dit schema zal de robotstofzuiger zelf aan de slag gaan. Wil je voorkomen dat de stofzuiger op een bepaalde plek komt? Dan kun je een zogenaamde virtuele muur plaatsen via de app.

  De stofzuiger kan hierdoor niet op de aanwezen plek komen. Naast stofzuigen ook een dweilsessie inplannen? Dat doe je eenvoudig door een dweildoek op de stofzuiger te bevestigen en het waterreservoir te vullen. De vochtige doek zal vervolgens over de vloer gehaald worden waardoor deze extra schoon wordt.
 3. iRobot Roomba i7+ (i7558)
  Op zoek naar een robotstofzuiger met een sterke zuigkracht? Dan is de iRobot Roomba i7+ (i7558) het perfecte model.
  In vergelijking tot eerdere modellen zoals de Roomba 600 is de zuigkracht met maar liefst 10 keer toegenomen.

  Ook deze stofzuiger is te besturen via Google Home, Amazo Alexa of gewoon via een app op je smartphone.
  Het laadstation bevat een stofzuigerzak waarin het stofreservoir geleegd kan worden. Zo voorkom je dat het stofreservoir te vol zit.
 4. iRobot Roomba Combo
  Op zoek naar een model met een extra grote stofopvang?
  De iRobot Roomba Combo heeft een extra grote stofopvangbak die bijna een halve liter groter is in vergelijking tot andere modellen. Ook het instelbare schoonmaakschema voor de hele week is een handige optie bij de iRobot Roomba Combo. Via een app op je smartphone kun je dit schema eenvoudig instellen.

  Blijft de vloer vaak vies na het zuigen? Dan is het verstandig om eens een dweil over de vloer te halen. Gelukkig kun je dat met de iRobot Roomba Combo ook automatisch laten doen. Kwestie van een dweil bevestigen en het werk wordt je volledig uit handen genomen!
 5. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB
  De Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB werkt volledig automatisch.
  Niet alleen het stofzuigen, maar ook het opladen gaat volledig op de automatische piloot. Zodra de accu bijna leeg is zal de robotstofzuiger uit zichzelf het dockingstation opzoeken om zichzelf op te laden.

  Wil je ook dierenharen verwijderen? Daar is dit model perfect geschikt voor vanwege de ronddraaiende borstels. Er is daarnaast ook een zogenaamd HEPA-filter aanwezig welke geschikt is voor mensen met allergieën.
 6. iRobot Roomba 698
  Bang dat de iRobot Roomba 698 gedeeltes van een ruimte overslaat hoef je niet te zijn.
  Er wordt namelijk gewerkt op basis van een systematische schoonmaakroute. Deze zorgt ervoor dat alle delen meegenomen worden, zelfs de kleinste hoekjes.

  Dierenharen, grote stofwolken of ander vuil, het wordt allemaal opgezogen door deze robotstofzuiger. De accu wordt volledig automatisch opgeladen zodra deze leeg begint te raken. Zelf stofzuigen is dan ook verleden tijd met de iRobot Roomba 698.
 7. iRobot Roomba i3154
  Net als bij de meeste andere robotstofzuigers heb je met de iRobot Roomba i3154 de mogelijkheid om deze te bedienen via een app op je Android of iOS toestel.
  Een andere interessante functie is de virtuele kaart die gemaakt wordt d.m.v. de lasers die op de stofzuiger aanwezig zijn. Het voordeel van deze kaart is dat obstakels worden vermeden en dat er geen gedeeltes worden overgeslagen.
 8. Eufy Robovac G10
  Bang dat er stof of vuiligheid blijft liggen onder je bankstel of bed?
  Geen probleem voor de Eufy Robovac G10. Deze neemt ook die plekken mee!

  Het model is namelijk laag te noemen met zo’n hoogte van 7 cm. Onder de Eufy Robovac G10 kun je een microvezeldoek bevestigen. Als je vervolgens de speciale dweilfunctie aan zet zal de Eufy Robovac G10 de vochtige doek gebruiken om over je vloer heen te halen. 
 9. Ecovacs Deebot OZMO T8
  Ook de Ecovacs Deebot OZMO T8 beschikt over een dweilfunctie.
  Erg handig als je specifiek op zoek bent naar een robotstofzuiger die verder gaat dan alleen stofzuigen. Ook zijn er op dit model lasers aanwezig waarmee er een virtuele kaart wordt ontworpen.

  Dankzij deze kaart kan de stofzuiger alle plekken en hoeken van een ruimte schoonkrijgen. De accu van de Ecovacs Deebot OZMO T8 gaat zo’n 3 uur lang mee. Is de accu bijna leeg? Dan hoef je niks zelf te doen. De robotstofzuiger zal namelijk uit zichzelf naar het oplaadstation rijden.
 10. Medion MD19601
  Niet teveel budget voor een robotstofzuiger? Dan is de Medion MD19601 wellicht een interessante optie.
  Voor een scherpe prijs heb je een robotstofzuiger die je kunt besturen via een app. Daarnaast is ook de dweilfunctie aanwezig waarmee je stofzuiger een vochtige doek over de vloer heen haalt.

  Via de live tracking functie kun je van afstand bekijken hoelang de robotstofzuiger nog nodig heeft om de ruimte volledig te stofzuigen. Naast de 2 zijborstels, een waterreservoir en een dweil wordt ook de handleiding meegeleverd. Je hebt direct alles in huis om de stofzuiger aan het werk te kunnen zetten.