Slimme thermostaten

Posted on:

Op zoek naar een slimme thermostaat die ervoor zorgt dat je een prettige leefomgeving hebt qua temperatuur?

De top 10 slimme thermostaten van 2022 helpt je kennis te maken met de beste modellen.
Welke functies hebben ze en wat zijn de voordelen? Ontdek ze alle 10 en bestel een passende slimme thermostaat online.

 1. Google Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart

  De absolute nummer 1 is de Google Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart. Met deze slimme thermostaat heb je op elk moment de gewenste temperatuur. De thermostaat leert hoe je leeft en zal op basis daarvan de temperatuur regelen. Groot voordeel is dat dit model geschikt is voor elk type cv-ketel. Via afstand kun je de thermostaat eenvoudig bedienen met je tablet of smartphone. Dit gaat via de speciale Nest app. Ben je in de buurt van de thermostaat, dan zal deze automatisch oplichten. Handig als je de temperatuur of de tijd wilt aflezen van het display.
 2. Bosch EasyControl CT200 Wit (Bedraad)

  Op zoek naar een slimme thermostaat waar je ook energie mee kunt besparen? In dat geval is de Bosch EasyControl CT200 Wit (Bedraad) wellicht een interessant model voor je. De besparing kan gerealiseerd worden door middel van de functies zoals het bedienen van de thermostaat van afstand en geofencing. Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van IFTTT, Alexa en de Google assistent. Handig als je niet op wilt staan om de temperatuur aan te passen bijvoorbeeld. De thermostaat werkt met de meeste cv-ketels van o.a. Buderus, Bosch en Nefit.
 3. Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket + 9 radiatorknoppen

  De Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket + 9 radiatorknoppen is een compleet pakket met veel mogelijkheden. Je kunt deze thermostaat gebruiken i.c.m. met bijna alle cv-ketels. Tevens is het model ook geschikt voor stadsverwarming en warmtepompen. Ook in een nieuwbouwwoning met een warmtepomp kun je dus profiteren van de voordelen van deze thermostaat. Bedien deze van afstand met o.a. Alexa en Google assistent. Als je geen gebruik wilt maken van spraakbediening, dan kun je ook de Tado-app gebruiken op je smartphone. Dankzij de 9 radiatorknoppen die worden meegeleverd kun je 9 verschillende radiatoren apart instellen. Zo kun je alles geheel naar eigen wens instellen.
 4. Honeywell Home Round Connected Modulation (Bedraad)

  Bedien de Honeywell Home Round Connected Modulation (Bedraad) eenvoudig vanuit je luie stoel d.m.v. een app. Heb je een oude Honeywell thermostaat? Dan kun je dit model eenvoudig instellen, zonder dat je de grondplaat hoeft te vervangen. Het scherm van deze Honeywell thermostaat is verlicht en kan daardoor makkelijk afgelezen worden, ook als het donker is in de kamer. De thermostaat werkt op cv-ketels die ondersteuning bieden voor OpenTherm en modulair werken.
 5. Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat

  De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat zorgt altijd voor de gewenste temperatuur. De speciale Netatmo app maakt het mogelijk om de thermostaat van afstand te bedienen. De temperatuur wordt automatisch aangepast, waarbij de thermostaat kijkt naar o.a. de buitentemperatuur. Dit model werkt op een batterij, je hoeft dan ook niet te klungelen met snoeren. Handig is de werking met o.a. Alexa, Homekit en Google Assistant. Je kunt de thermostaat ook koppelen aan een smart deurbel bijvoorbeeld. De thermostaat weet dan precies wanneer er iemand de deur uitgaat. Op basis van die gegevens zal de Netatmo thermostaat de temperatuur aanpassen.
 6. Honeywell Home Lyric T6 Wit (Bedraad)

  De Honeywell Home Lyric T6 Wit (Bedraad) werkt met elk type cv-ketel en kan tevens gebruikt worden i.c.m. warmtepompen zonder koeling. De slimme thermostaat is compatible met o.a. Amazon Alexa, Apple Homekit, google Assistent en IFTTT. Het scherm is van een groot formaat. Je kunt hierdoor de temperatuur en de actuele tijd goed aflezen. Verder is het scherm ook verlicht dankzij de ingebouwde verlichting. Als je de thermostaat een weekje gebruikt weet deze alles over je leefgewoontes. Het model is zelflerend namelijk en zal de temperatuur aanpassen op basis van je leefgewoontes.
 7. EVE Thermo slimme thermostaat (Apple HomeKit) + EVE Deur- en raamsensor

  Met de EVE Thermo slimme thermostaat (Apple HomeKit) + EVE Deur- en raamsensor kun je per kamer de gewenste temperatuur instellen. Handig als je in de woonkamer een temperatuur van 20 graden wilt hebben bijvoorbeeld en in de slaapkamer een paar graden lager. Als je een raam opent reageert de radiatorkraan gelijk. Deze zal de radiator automatisch uitschakelen, waardoor je niet onnodig energie verspilt. Wil je de thermostaat kunnen bedienen terwijl je niet thuis bent? In dat geval is het wel noodzakelijk om een Apple TV te hebben.  
 8. Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket + 3 radiatorknoppen

  Woon je in een woning waarin niet zoveel radiatoren aanwezig zijn? Dan kan de Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket + 3 radiatorknoppen de perfecte set zijn voor je. De Tado Slimme Thermostaat V3 stond al eerder in onze top 10. Echter was er sprake van een bundel met 9 radiatorknoppen. Is dat teveel voor je, kies dan voor het pakket met 3 knoppen. Je kunt er eventueel een Tado+ abonnement bijnemen. Voor een relatief klein bedrag per maand kun je gebruik maken van open raam detectie. Handig als je nog meer geld wilt besparen op je energiekosten!
 9. Bosch EasyControl CT200 Zwart (Bedraad)

  Ook de Bosch EasyControl CT200 kwam al je al eerder tegen in de top 10. Het verschil met de Bosch EasyControl CT200 Zwart (Bedraad) is de kleur. Het zwarte model past soms beter in een interieur dan wit. Of je nu voor wit of zwart gaat, de functies zijn gelijk. Profiteer van geofencing en bediening op afstand. Deze thermostaat werkt moeiteloos met bijna alle ketels van Bosch, Buderus en Nefit.
 10. Bosch EasyControl CT200 zwart + 4x Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat RT10-RF

  Kies je voor de Bosch EasyControl CT200 zwart i.c.m. de 4x Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat RT10-RF dan bedien je de temperatuur in 4 verschillende kamers los van elkaar. Niet alleen handig als je per kamer een aparte temperatuur wilt hebben, maar ook nog eens energiebesparend. Je kunt op deze thermostaat een tijdschema instellen voor de hele week. De thermostaat doet vervolgens de rest!